Svačit se musí!

 

 

Krásný den všem našim zákazníkům, 

obracíte se na nás s dotazy zda začneme s výrobou svačin a s tím spojeným rozvozem. Ano začneme. Připravujeme jídelníček na následující týdny. Nemusíme asi zmiňovat jak těžké období to pro nás bylo, věříme že i pro Vás. Samy jsme matkami dětí navštěvující základní školu. Tento rok nám všem ukázal, že vše se naplánovat nedá, ale také nás naučil improvizovat a hledat nové cesty. Měly jsme čas přemýšlet a chceme Vám službu zachovat. Milujeme svoji práci a budeme rády, když nás podpoříte. 

V nabídce zůstanou dětem jejich oblíbené svačinky. Musíme však nabídku přizpůsobit tak, abychom vyráběly jen omezený počet druhů svačin, ale ve větším počtu. V nabídce se bude nově objevovat klasické české máslo, pomazánkové zachováme, ale nebude základem všech našich svačinek. Také chceme zařadit nový sortiment do stálé nabídky. Objevily jsme dodavatele www.NATU.cz má v nabídce kaše a musli bez špetky přidaného cukru či jiných sladidel. Zařadit do nabídky chceme od této firmy také bezlepkové proteinové tyčinky. V příchutích slaný karamel, jablečný koláč či mrkový koláč. Postupně zařadíme další nové produkty. Máte se určitě na co těšit. 

Vaše holky z náměstí ♥plné chuti pokračovat dál a být stále s Vámi 

 

 

 

 

Ráno vstanete a naplníte hrnek kávou. Jste vděčni, že jste prozřetelně všem včera připravili komínky prádla a nemusíte teď štrachat v šuplíku s věcmi a hledat vhodné oblečení. Probudit děti, donutit je obléci, nasnídat, vypravit se do školy a doběhnout včas do práce. Nepřipomíná vám to něco?

Podávat dobré výsledky v práci i ve škole není jen tak. Určitě záleží na náladě, s jakou vstanete, na zdravotním stavu, na kolezích i spolužácích a víte, na čem ještě záleží? Na JÍDLE!

Co si budeme nalhávat, někdo snídá, někdo ne. Snídaně je důležitou součástí dne. Víte, že energeticky by měla být stejně hodnotná jako oběd a večeře akorát v jiném poměru sacharidů, bílkovin a tuků? Vhodně zvolená snídaně dobře nastartuje váš den. Ale do oběda daleko!

A zde přichází na řadu SVAČINA. Důležitá součást vaší energie pro práci i studium. Po snídani dlouho, do oběda daleko. Pracovní i školní výsledky jsou v plném tempu, mozek začíná být unavený. Je potřeba doplnit energii vhodně zvolenou svačinou. Energeticky vydatnou maximálně však jako poloviční snídaně. Vždyť jí nemusíme zdlábnout celou. Od oběda do večeře, je také času dost :-)

Zkuste to. Nepodceňujte příjem energie vhodným jídlem. Vaše tělo vám poděkuje a váš mozek se vám odvděčí lepšími výsledky. Uvidíte ;)

Abyste k vašim ranním činnostem nemuseli přidávat další a zdržovat se přípravou svačin navštivte náš web DOVEZSVACU.CZ. Zde naleznete celou řadu svačin i s doporučením, zda je svačina vhodná pro žáky 1. či 2. stupně, pro dospělé, nebo jako menší oběd.

Pryč s odborníky, názory, poslouchejte své tělo, své názory a hlavně maminku! Ta má vždycky pravdu :- ) A ta vám jistě řekne, že svačit se musí ;)

 

 

 

 

Zdravíme vás po prázdninách svačouni naši milí, doufáme, že jste odpočatí a plní sil do nového školního i pracovního roku.

My si také trošku odpočinuly a těšíme se na vaše svačinky a co nám další rok přinese.                                                             

Tento rok bychom se chtěly soustředit hlavně na tři věci.

Tou první jsou obaly. Jsme si vědomy, že produkujeme svačinkami další a další plastové obaly a proto sháníme, řešíme, ptáme se a zkoušíme něco vymyslet, aby obaly byly recyklovatelné, nebo což je samozřejmě mnohem lepší kompostovatelné. Rozklad probíhá za pomocí vlhkosti, vyšších teplot vzduchu a půdních bakterií. Doba rozkladu záleží na ideálních podmínkách pro rozpad hmoty a tloušťce materiálu konkrétního výrobku. V kompostárnách se rozkládají v řádu týdnů, na skládkách v řádu měsíců. Již nyní můžete housky a bagetky najít v bio rozložitelných obalech.

Není to líbivé klišé, opravdu věříme, že to smysl má!

Druhá věc jsou vaše svačinky. Vymýšlet nové verze svačinek, kombinace chutí a rozšiřování nabídky tak, abychom zachovaly čerstvost, kvalitu a přijatelnou cenu.

Třetím bodem je spolupráce s ICUK což je Inovační centrum Ústeckého kraje. Spolupráce již byla zahájena a my věříme, že s týmem odborníků a zdravým nadšením, se posuneme zase o kousek dál třeba již ve zmíněných obalech, distribučních cestách, nápadech a inovacích.

 Přejeme i Vám úspěšný školní i pracovní rok a těšíme se na vás při setkávání u předávání svačinek.

 

Krásný zbytek léta přeje Štěpánka a Verča

 

 

 

 

Tak skoro tři měsíce za námi! Zatím nás elán pořád neopouští, ale je to teda někdy fuška to vám řekneme :-) Nejvíce nás asi štve zatím byrokracie, která vše stěžuje a zdržuje a nenechá nás věnovat se hlavně svačinkám. Ale to k tomu prostě patří. Samozřejmě mrkáme na všechny povinnosti, odvody, platby, nařízení, řády, označení, člověk tuší co ho čeká, ale realita je pak mnohem horší :-)

Nevadí, nás to samozřejmě neodradí, ba naopak. Snažíme se zkoušet nové věci a oslovovat nové odběratele. Takže od února budeme rozvážet i svačinky pro dospělé do firmy Donaldson  na Kláštereckou průmyslovou zónu a do firmy Hunter Douglas do Tušimic. Na to se těšíme moc, budeme se moc trošku rozšoupnout v nápadech, protože nás nebude limitovat pamlsková  vyhláška. Ale pro děti se budeme snažit dál, to slibujeme.

Máme nápady jak rozšířit nabídku i zpřístupnit přímý prodej (to bude zase dalších úředních papíru :-) ), ale zatím nejsme připraveny to zaplatit, aby to pro nás neznamenalo zadlužení a tak finanční nejistotu. Ze dna šuplíku jsme zkusily nápady vyndat a vypsat je do žádosti o dotaci, kterou vyhlásilo město Kadaň. Výsledek ještě nevíme, tak nám držte palce, ať to třeba vyjde a my budeme mít prostor posunout se zase dál.

 Vidíme ve školách, kolik dětí chybí a tak se opatrujte i ty vaše ratolesti, ať tu zimu „doklepem“ ve zdraví. A dětem přejeme k blížícímu se vysvědčení samé dobré známky a hlavně tolerantní rodiče ;-)

Vaše holky z Dovezsváči

 

 

Když zazvonil budík v 4,30 poprvé, vyskočily jsme z postelí plné nadšení a elánu, natěšeny na přípravy a výrobu svačinek. První rozvoz, první ochutnání a? Chutnalo! Hurááááá!

Člověk neví, co ho čeká. Množství svačin, rychlost přípravy, není nastavený žádný systém a není se koho zeptat.  Uděláte asi tak 1000 kroků navíc, nakupujete každý den, protože  prostě pořád něco chybí, snažíte se dělat jakoby nic, přitom večer usínáte z rodiny jako první. V úterý už vstáváte pomaleji, ale stále natěšeně….v pátek lezete z postele jak spráskaní psi a jste rádi, že je pátek prostě jako v každé jiné práci.

Důležité je, že dětem chutnalo. Pomalu, ale jistě už můžeme určit naše nejoblíbenější sváči. Pomáháte nám svými názory vybírat suroviny i druhy pečiva. My se budeme snažit vymyslet nové dobroty a kombinace chutí, aby se vám výběr brzy neokoukal. ;)

 Tak vzhůru do dalšího týdne a i vy mějte úspěšný pracovní týden. Dětem držíme do škol palce  na dobré známky.

A nezapomeňte: kdo dobře svačí, ve škole stačí ;)

 

 

 

Tramtadadááááá - začínáme 

Kabely myši se vrtí radostí, klávesnice se klepe nedočkavostí sdělit vám novinu zahájení webu Dovezsvacu.cz!

Stavební úřad, hygiena, daňový poradce, pracovní úřad, finanční úřad, městský úřad, krajský úřad, Institut zdravého životního stylu, spolek Zdraví do škol, banky, IT pracovníci tyto všechny instituce, dámy a pánové, jsme zvládly obejít vysvětlit, vystavit, vyplnit, podepsat a přesvědčit, že to myslíme vážně a že to chceme dělat!

A je to tu.

Děkujeme za podporu našim rodinám, které nám pomáhají zvládnout úřední byrokracii i nedostatek času pro ně. Naše bezesné noci i napnuté nervy k prasknutí.

Děkujeme všem úředníkům za vlídný a milý přístup k našim leckdy zvláštním dotazům a požadavkům.

Díky ředitelům a ředitelkám škol, kteří nám ochotně naslouchali a měli radost s námi z nové služby pro děti.

A teď hlavně velké díky vám za vaši ochotu čekat a stále věřit, že se dobéřeme zdárného konce :-)

Za vaši podporu a nadšení v našem projektu a prosíme vás předem ještě chvilku vydržte ty naše „porodní bolesti“, které mohou při vaší registraci či objednávce vyvstat. Jsme připraveni na telefonech i na mailu vše s vámi řešit, pokud se něco pokazí, nebo nepovede. Dejte nám kraťounkou dobu hájení vychytat neduhy a nastavit systém. My vám za to na oplátku slibujeme,  že to budeme dělat na 100% a s láskou, aby si vaše děti i vy pochutnali na našich čerstvých svačinách. Vynasnažíme se držet ceny v přijatelné výši ruku v ruce s kvalitními surovinami a ušetřit vám čas při přípravě svačin, který můžete věnovat právě vašim rodinám a přátelům.

Tak hodně štěstí Dovezsváče a vám dobrou chuť :)